Buurthuis activiteiten

Buurthuis activiteiten Enschede

Het is altijd prettig om op de hoogte te zijn van buurthuis activiteiten in Enschede. Afhankelijk van je leeftijd of je voorkeuren treft je altijd wel iets dat je aanspreekt bij de verschillende buurthuizen in Enschede. Een leuke activiteit in uw buurthuis kan natuurlijk bij jouw om de hoek zijn, maar evengoed in een andere wijk.

Overweeg in dat geval een fietstochtje naar een ander buurthuis. Stel dat ergens in Enschede een rommelmarkt, ruilbeurs of vegetarische eetclub is, dan kan het voor de hand liggen om een wijk verderop zo’n buurthuis activiteit in Enschede te bezoeken. Het is daarom handig om je op de hoogte te stellen via de media. Veel buurthuis activiteiten kun je vinden in de Tubantia of huis-aan-huiskranten als Hart van Enschede of Huis-Aan-Huis Enschede. Ook heeft elk buurthuis wel een website, of je kunt je abonneren op nieuwsbrieven of een buurthuisgroep op Facebook.

Ontdek de mogelijkheden van buurthuis activiteiten in Enschede

Elke dag is er in elk buurthuis wel iets te doen voor elke doelgroep. Ook leer je mensen uit je wijk kennen in een buurthuis in Enschede door het meedoen aan activiteiten mensen. De activiteiten zijn een mooie manier om met anderen je hobby of een leuke of nuttige bezigheid te doen, je leert er andere mensen door kennen en het gaat eventuele eenzaamheid tegen. Buurthuizen als het Stroinkshuis, Prismare of de Boei hebben elke dag hun deuren openstaan voor leuke dingen.

Ook kun je er voorstellen om zelf het initiatief te nemen voor het organiseren van een activiteit, bijvoorbeeld als je met leeftijdgenoten een spel wil doen of samen een breiclubje wil starten. Daarnaast kun je ruimtes huren in buurthuizen in Enschede voor een activiteit als een ruilbeurs, knutselmiddag, verjaardag enzovoorts. Als je dit soort wensen hebt moet je even contact opnemer met het beheer van je buurthuis.