Inzetten van lichtreclame

De beste manier om lichtreclame in te zetten

De beste manier om lichtreclame in te zetten is om u te oriënteren op een deskundig bedrijf dat u advies geeft hoe u dit het beste kan aanpakken. Dit soort specialisten in licht- en buitenreclame kunnen u adviseren in uw mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan uw zichtbaarheid op 100 of 500 meter afstand, zowel overdag als ’s avonds. Wilt u grote letters op uw pand, of denkt u meer aan lichtzuilen of lichtbakken? Is er een omgevingsvergunning nodig, en kan zo’n expert in lichtreclame deze aanvraag volledig voor u verzorgen?

Voor veel ondernemers kan het van belang zijn dat hun bedrijfspand opvalt met lichtreclame in de eigen huisstijl. Dit gaat uiteraard op voor winkeliers, maar ook voor bedrijven buiten de bebouwde kom die potentiële klanten kunnen aantrekken als op een gemakkelijke manier zichtbaar is waar een bedrijf zich bevindt.

Tips voor veel effect met uw lichtreclame

De beste manier om lichtreclame in te zetten is om met een professioneel bedrijf in signing en buitenreclame in zee te gaan. In de regel kunnen zij de lichtreclame monteren en kunnen u ook van dienst zijn bij reparatie, periodiek onderhoud of schoonmaak. Zoals gezegd kunnen zij u eventueel bijstaan als een vergunning bij de gemeente of provincie noodzakelijk is voor uw lichtreclame. Ook kunnen zij kleuradvies geven, want het kan zijn dat de verlichting overdag of ’s avonds een slechte match vormt met de omgeving of buurpanden, waarover zelfs klachten kunnen komen. Sommige verlichtingsbedrijven kunnen u voorafgaand aan de realisatie een 3D-animatie laten zien van het eindresultaat, zodat u weet waar u aan toe bent.

Een goede voorbereiding is het halve werk bij goede manieren om de kansen van verlichting te benutten. Onderzoek daarom of u fiscaal voordeel kunt hebben met de plaatsing van lichtreclame. Als u vanwege LED-verlichting kiest voor een laag stroomverbruik dat is het mogelijk om van de belastinginspecteur een teruggave tot meer dan 40 procent terug te vragen. Eventueel wordt deze handeling verzorgd door uw lichtreclamebedrijf.